Gebruikersmiddag vmbo Groene Norm 2019

 1. Home
 2. Evenementen
 3. Gebruikersmiddag vmbo Groene Norm 2019

Gebruikersmiddag vmbo Groene Norm 2019

Gebruikersmiddag vmbo 2019

Datum: dinsdag 5 februari
Tijd: van 15.00 uur tot 18.00 uur, waarna broodjes met een warme snack
Aanmelden: via het formulier onderaan deze pagina; de aanmelding sluit op 4 februari om 12.00 uur

Deelname is gratis.

De Gebruikersmiddag vmbo is voor iedereen die meer wil weten over het examineren met de examenproducten van Groene Norm. Het centrale thema deze middag is:

Lessen uit Maastricht – kwaliteit van schoolexamens

Dit thema hebben we uitgewerkt in een plenaire inleiding en 4 workshops. U kunt aan 2 workshops deelnemen.

A. Plenaire inleiding
 • Lessen uit Maastricht René Kneyber, Lid Onderwijsraad, columnist Trouw
  De problemen met de schoolexamens van VMBO Maastricht haalden afgelopen zomer de landelijke media. Leerlingen en ouders toonden hun verontwaardiging en woede in de nieuwsrubrieken op televisie. Publicist en columnist René Kneyber analyseert de problemen rondom de Maastrichtse schoolexamens en bespreekt de lessen die we daaruit kunnen trekken voor de organisatie en uitvoering van onze eigen schoolexamens.
B. Vier workshops in twee rondes (iedereen kan 2 workshops bijwonen)
 1. Het reflectiegesprek: niet het vele is goed, maar het goede is veel  Jan de Groot, Helicon Nijmegen en Chris Oldengarm, Terra Meppel
  Bij een PVB hoort een reflectiegesprek met een leerling. Zo kom je als docent tot een goed oordeel. Maar het voeren van een goed reflectiegesprek is niet makkelijk. Vaak ontbreekt ook de tijd. Hoe kun je het beste een krachtig en bondig reflectiegesprek voeren? In deze workshop gaan Jan de Groot en Chris Oldengarm, beiden ook constructeur bij Groene Norm, samen met u reflecteren en ervaart u zelf hoe het ook kan.
 2. 21st century skills in het onderwijs  Frank van den Oetelaar, 21st Century Skills NL
  De maatschappij om ons heen verandert snel. Leerlingen in het onderwijs moeten specifieke competenties en vaardigheden ontwikkelen om in die veranderende samenleving te kunnen leven, leren en werken. Frank van den Oetelaar gaat in deze workshop met u in gesprek over de 21st century skills en de betekenis daarvan voor het onderwijs. Aan de hand van praktijkvoorbeelden doet u nieuwe inspiratie op.
 3. Introductie Schoolexamenbank Groen (alleen 1e ronde) Karlijn Soesman, Groene Norm
  Dit is dé workshop voor iedereen die Schoolexamenbank Groen nog niet kent en er graag kennis mee wil maken. Hoe ziet Schoolexamenbank Groen eruit en hoe werkt het? Karlijn Soesman verzorgt een korte introductie in het werken met Schoolexamenbank Groen. In het tweede deel van de workshop kunt u zelf op uw eigen laptop aan de slag met Schoolexamenbank Groen. Breng dus uw eigen laptop mee.
 4. Verdieping Schoolexamenbank Groen: online afname (alleen 2e ronde)  Karlijn Soesman, Groene Norm
  Deze workshop is voor iedereen die al enige ervaring heeft in het werken met Schoolexamenbank Groen. Theorie-examens die met Schoolexamenbank Groen zijn samengesteld, kunnen online (digitaal) door de leerlingen gemaakt worden. Dat bespaart veel tijd bij het nakijken. En een uitdraai met de resultaten per leerling genereert u in een handomdraai. In deze workshop bespreekt Karlijn Soesman alle aspecten van de online afname van theorie-examens. Daarnaast is er ruimte voor specifieke vragen over het werken met Schoolexamenbank Groen. Neem zo mogelijk uw eigen laptop mee.

Programma

 • Vanaf 14.30 uur ontvangst met koffie en thee
 • 15.00 uur Opening door Alinda Huistra, directeur Groene Norm
 • 15.05 uur Inleiding ‘Lessen uit Maastricht’ door René Kneyber, columnist, publicist en lid Onderwijsraad
 • 15.50 uur pauze
 • 16.00 uur 1e workshopronde
 • 17.00 uur wisselen van workshops
 • 17.05 uur 2e workshopronde
 • 18.05 uur Broodjes met een warme snack

Locatie

Groene Norm, HNK gebouw, Bennekomseweg 41, 6717 LL Ede

HNK is goed bereikbaar met de trein. 5 minuten lopen vanaf station Ede-Wageningen. Het HNK-gebouw ligt schuin tegenover Hotel/Conferentiecentrum De Reehorst.
Met de auto aanrijden via Horapark. Stel de navigatie ook in op ‘Horapark, Ede’ en niet op ‘Bennekomseweg 41, Ede’. Vanaf het Horapark volgt u de bordjes ‘HNK”.

Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Menu