MBO – Groenenorm.praktijkbeoordelen.nl is live!

MBO

In de week van 18 februari is de tool Groenenorm.praktijkbeoordelen.nl in gebruik genomen. Alle AOC’s kunnen dit instrument inzetten om praktijkexamens af te nemen. De meeste scholen zijn al druk bezig met de implementatie ervan binnen de eigen organisatie.

In januari heeft Groene Norm drie regiobijeenkomsten georganiseerd om de key-users op te leiden in het gebruiken van de applicatie. De opkomst was hoog, iedere AOC was vertegenwoordigd. Iedereen heeft goed met de applicatie kunnen oefenen.

Demo-omgeving

Naast de gewone omgeving is er ook een demo-omgeving. Hierin kunnen key-users andere gebruikers opleiden. Voor die demo-omgeving is een handleiding beschikbaar, waarin ook aandachtspunten aan de orde komen die belangrijk zijn in het examenproces. Uiteraard zijn er ook gebruikershandleidingen voor de gewone omgeving.

Offline faciliteit

Met de live-gang van Groenenorm.praktijkbeoordelen.nl staat de ontwikkeling niet stil. Op dit moment werkt de leverancier aan de offline faciliteit. Deze variant gaan we – net als de online tool- samen met de projectgroep uitgebreid testen.  We hebben de eerste versie al gezien en die is veelbelovend. Het doel is dat de examens altijd en overal betrouwbaar zijn af te nemen, ook zonder internetverbinding.

Menu