De afgelopen week kwam er een nieuwe release uit van Schoolexamenbank Groen; voor u als gebruiker zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd en hebben we de handleiding herzien Diverse scholen hebben al met succes  een theorie-examen via Schoolexamenbank Groen online afgenomen. Binnenkort publiceren we nieuwe voorbeeldexamens voor de keuzevakken.

Nieuwe release Schoolexamenbank Groen

In de nieuwe release van Schoolexamenbank Groen is Profiel Landbouwbreed definitief verwijderd. Ook zijn een aantal kleine fouten in het systeem hersteld. En hebben we een belangrijke aanpassing doorgevoerd in stap 6 van de wizard. Het systeem toont de door u geselecteerde vragen nu in de volgorde van de eindtermen. Deze volgorde kunt u nog steeds zelf aanpassen naar uw eigen voorkeur.

Begin januari komt er nog een volgende release uit. Vanaf dan kunt u kiezen om de Secure Browser in te schakelen bij de online afname van een theorie-examen. Als deze ingeschakeld is, kunnen leerlingen tijdens hun online examen geen andere webpagina’s bezoeken of andere programma’s openen. Bij het genereren van het online examen bepaalt u zelf of de afname verloopt via de Secure Browser of via de standaard Browser. Kiest u voor de Secure Browser, dan moet deze wel geïnstalleerd zijn op iedere computer waarop leerlingen het examen maken.

Online afname steeds populairder

Een theorie-examen via Schoolexamenbank Groen online afnemen wordt steeds populairder. De afgelopen maanden kozen diverse scholen voor deze optie. Het bespaart hen veel nakijkwerk. Daarnaast is het ook een veilige optie vanwege de mogelijkheid van de Secure Browser en doordat de antwoordopties standaard geshuffeld worden. Dat laatste betekent dat elke leerling de antwoorden op een bepaalde vraag in een andere volgorde te zien krijgt. Voor docenten is het werken met de online afname eenvoudig. De stappen die u daarvoor moet doorlopen, staan duidelijk beschreven op de website van Groene Norm en in de Handleiding van Schoolexamenbank Groen.

Voorbeeldexamens voor de keuzevakken

Onze redacteuren stellen momenteel voorbeeldexamens (theorie) samen voor de meeste keuzevakken. Deze publiceren we in de loop van januari en februari. Op de homepagina van Schoolexamenbank Groen. U kunt deze voorbeeldexamens onveranderd inzetten als schoolexamen. U kunt ze ook aanpassen en opslaan onder een nieuwe naam. Of als inspiratiebron gebruiken om zelf een eigen schoolexamen samen te stellen.

Nieuwe versie Handleiding

De volledig herziene versie (3.1) van de Handleiding Schoolexamenbank Groen is beschikbaar. Alle mogelijkheden van Schoolexamenbank Groen zijn uitgebreid beschreven en geïllustreerd met screenshots uit de applicatie. Nieuwe gebruikers kunnen de handleiding als ‘tutorial’ inzetten. Voor de wat meer ervaren gebruikers is de handleiding een nuttig naslagwerk. De nieuwe handleiding is te raadplegen via de website van Groene Norm

 

Menu