VMBO: Nieuw in Schoolexamenbank Groen

Wij zijn volop bezig Schoolexamenbank Groen te optimaliseren. Onlangs publiceerden we een aantal nieuwe voorbeeldexamens en binnenkort volgen er meer. Ook hebben we gewerkt aan een algemene zelfbeoordelingsopdracht voor de praktijkexamens

Voorbeeldexamens keuzevakken

Met Schoolexamenbank Groen stelt u eenvoudig uw eigen schoolexamens samen. Deze itembank bevat inmiddels 3000 theorievragen en praktijkopdrachten. Onze redacteuren maken speciaal voor u voorbeeldexamens. Deze zijn kant-en-klaar voor gebruik.

Voor de profielmodules zijn er al langer (theorie) voorbeeldexamens. Nieuw zijn de voorbeeldexamens voor de keuzevakken. Voor de eerste 3 keuzevakken zijn ze reeds beschikbaar via de homepage ‘Welkom bij Schoolexamenbank Groen’. Als u op de homepage naar beneden scrollt, komt u ze vanzelf tegen. In de week van 30 maart publiceren we de voorbeeldexamens van nog eens 5 keuzevakken. De voorbeeldexamens voor de overige 5 keuzevakken volgen in de loop van dit schooljaar.

U kunt een voorbeeldexamen op verschillende manieren gebruiken:

  • Zet een voorbeeldexamen ongewijzigd in als schoolexamen. Download het voorbeeldexamen of genereer het als een online schoolexamen in QMP.
  • Pas een voorbeeldexamen aan. Klik in het overzichtsscherm op de knop ‘Bewerk schoolexamen als NIEUW SCHOOLEXAMEN’.
  • Gebruik een voorbeeldexamen als inspiratie. Bekijk vanuit het overzichtsscherm het voorbeeldexamen (download schoolexamen) en laat u inspireren om zelf een geheel nieuw examen samen te stellen.

Algemene zelfbeoordelingsopdracht

U kent de zelfbeoordelingsopdrachten uit de cspe’s. Hierin kijkt de leerling terug op de wijze waarop hij/zij een praktijkopdracht heeft uitgevoerd.

In Schoolexamenbank Groen zitten praktijkopdrachten waaraan een ‘terugkijkopdracht’ gekoppeld is. Nu is er ook een algemene zelfbeoordelingsopdracht ontwikkeld; die wordt op vrijdag 27 maart gepubliceerd. Deze algemene zelfbeoordelingsopdracht kunt u gebruiken bij elk praktijkexamen dat u samenstelt.

U vindt de algemene zelfbeoordelingsopdracht in stap 6 van de Wizard, bovenaan de lijst met de voorgeselecteerde opdrachten. Vink de zelfbeoordelingsopdracht aan als u deze wilt opnemen in uw praktijkexamen. In stap 7 van de Wizard moet u de zelfbeoordelingsopdracht nog wel op de juiste plaats binnen uw praktijkexamen zetten, dat wil zeggen direct ná de praktijkopdracht waarop de leerling moet terugkijken.
Tenslotte voert u in het opgaveblad van de leerling nog enkele kleine tekstuele aanpassingen door. De aspecten die u zelf moet aanpassen zijn duidelijk aangegeven.

Menu