Eind maart komt het aangepaste Word-sjabloon van de schoolexamens in Schoolexamenbank beschikbaar. Op dit moment zijn onze redacteuren druk met de selectie van geschikte praktijkopgaven uit de cspe’s van profiel Groen 2017 en 2018 voor opname in Schoolexamenbank Groen. En we onderzoeken hoe we de online afname van een schoolexamen uit Schoolexamenbank Groen met een secure browser kunnen beveiligen.

Word-sjabloon

We hebben de lay-out van het Word-sjabloon verbeterd. Het opgaveblad is overzichtelijker en het aantal pagina’s is verminderd. Het sjabloon wordt nu nog getest.  Eind maart koppelen we het nieuwe sjabloon aan Schoolexamenbank Groen.

Praktijkopgaven

Schoolexamenbank Groen bestaat voor het grootste deel uit theorievragen. Daar voegen we nu geschikte praktijkopgaven aan toe. Daarbij maken onze redacteuren gebruik van praktijkopgaven uit oude cspe’s van profiel Groen 2016, 2017 en 2018. De nieuwe praktijkopgaven voegen we in april toe aan Schoolexamenbank Groen. Voor de zomervakantie komen ook nog zo’n 100 praktijkopgaven bij uit de afdelingsexamens cspe 2016 en 2017 (plant, dier, bloem, groene ruimte, VAP en techniek).

Praktijkexamens samenstellen

De meeste scholen gebruiken Schoolexamenbank Groen vooral voor het samenstellen van theorie-examens. Heeft u al eens een praktijkexamen of een combi-examen samengesteld met Schoolexamenbank Groen?

We zijn benieuwd naar uw ervaringen. Met uw feedback kunnen we Schoolexamenbank Groen nog beter maken. Geef uw ervaringen en verbetersuggesties door aan Wim Grooters: w.grooters@groenenorm.nl (of via 06-10 63 92 32)

Secure browser

Een theorie-examen uit Schoolexamenbank Groen neemt u eenvoudig online af. Dat gebeurt nu nog zonder secure-browser. Een secure-browser vergroot de veiligheid van de online afname, omdat de leerling tijdens de afname niet op internet kan. We gaan de mogelijkheden na om een secure browser ook bij Schoolexamenbank Groen in te zetten. In de volgende nieuwsbrief vertellen we u hier meer over.

Menu